Obilježen Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 oš ibm 11.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak 21. u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici obilježen je Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom

U petak 21. u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici obilježen je Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s Policijskom upravom virovitičko-podravskom.
Virovitička Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić ove se godine po prvi put uključila u obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa koji se u Hrvatskoj ove godine provodi pod sloganom “Vozim odgovorno, stižem sigurno”. Obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa prati kampanja “U modi su nova pravila” kojoj je cilj informirati vozače osobnih prijevoznih sredstava, ali i sve druge sudionike u prometu te stručnu i širu javnost o novim prometnim pravilima, educirati ih o važnosti sigurnosti u cestovnom prometu te dodatno podići svijest o nužnosti poštivanja novih pravila koja su stupila na snagu posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U dvorani osnovne škole bila su postavljena dva poligona na kojima su se učile vještine vožnje romobila i bicikala u prometu, te poligon za upravljanje autićima na daljinsko upravljanje. Prometne nesreće u RH predstavljaju jedan od značajnih javnozdravstvenih problema te su vodeći uzrok smrti od ozljeda u dječjoj i mlađoj odrasloj dobi stoga je provedena aktivnost bila namijenjena upravo njima.
U kurikuralnim aktivnostima koje su bile organizirane za školarce uz policijskog službenika za prometnu preventivu Policijske postaje Virovitica Daria Gazibaru, sudjelovao je i predstavnik HAK-a, a svojom nazočnošću su podršku  akciji izrazili župan virovitičko-podravski Igor Andrović i gradski pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Stranica