Obilježavanje Dana planeta Zemlje

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Dan planeta zemlje 2021 Čemernica 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sukladno provođenju II.  komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“,  krajem travnja 2021. godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske u organizaciji policijskih službenika obilježen je Dan planeta Zemlje

Sukladno provođenju II.  komponente preventivnog projekta „Zdrav za 5“,  krajem travnja 2021. godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske u organizaciji policijskih službenika obilježen je Dan planeta Zemlje. 

Aktivno sudjelovanje u provedbi II. Komponente projekta potvrdio je i Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove Virovitičko-podravske županije, koji je s ciljem osnaživanja svijesti o potrebi zaštiti okoliša i prirode predvidio održavanje eko prezentacija u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica i Srednjoj školi „Stjepan Ivšić“ Orahovica.

U suradnji sa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice, područnih škola u Čemernici i Rezovcu dana 22. travnja provedena je akcija „Čist okoliš-zdrav učenik“ gdje su učenici od prvog do četvrtog  razreda zasadili cvijeće, čistili okoliš škole, postavili eko-krletke za ptice, sadili mlade sadnice drveća i ispisivali eko poruke.

Dana 21. travnja u suradnji sa Općinom Pitomača, policijski službenici PP Pitomača dijelili su letke građanima u središtu Pitomače radi osvještavanja zaštite okoliša. Dok su 22. travnja policijski službenici PP Pitomača sa učenicima i nastavnicima trećeg razreda Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača proveli akciju čišćenja uz rijeku Dravu.
Kontakt policajci PP Slatina dana 21. travnja u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica sa učenicima četvrtog razreda održali su kreativne radionice-izrada kutija za otpadne baterije.

Preventivni projekt Sakupljanja otpadnih baterija provodit će se u vremenu od 15. travnja do 11. lipnja 2021. godine s time da će izrađene kutije biti postavljene po Policijskim postajama PU virovitičko-podravske, u zgradi Gradskog poglavarstva u Slatini, Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini i nekim trgovinama.

Dana 22. travnja kontakt policajci PP Slatina u OŠ Eugena Kumičića Slatina sa učenicima trećeg razreda održali su kreativne radionice-izrada cvijeća od recikliranog papira. 

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske i dalje nastavljaju sa preventivnim aktivnostima vezano za edukaciju djece kako sačuvati čisti i zdrav okoliš, kako zbrinuti reciklirani otpad te kako se ponašati u prirodi.
 

Stranica