Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/A sos.jpg

Danas, 02. listopada Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa  Udrugom S.O.S. Virovitica koja je ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica s početkom u 10 sati održala javnu akciju senzibiliziranja građana i građanki o mogućnostima korištenja usluge pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela

Danas, 02. listopada Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa  Udrugom S.O.S. Virovitica koja je ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica s početkom u 10 sati održala javnu akciju senzibiliziranja građana i građanki o mogućnostima korištenja usluge pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

Tijekom javne akcije građani su informirani putem letaka i edukativnih materijala o mogućnostima koje mogu ostvariti u okviru programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” u udruzi S.O.S. Virovitica, jednoj od partnerskih organizacija na programu.
 
Cilj policije je osvješćivanje javnosti da se nasilje nad ženama i u obitelji događa u „četiri zida“, ali tamo ne treba i ostati, da njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i društvo u cjelini. Jednako tako želi se osvijestiti javnost da je nasilje nad ženama jedan je od najtežih oblika kršenja ljudskih prava, u čijem sprečavanju trebamo sudjelovati svi.
 

Stranica