Mlada vozačica u nekoliko minuta uzrokovala dvije prometne nesreće

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

Tijekom vikenda mlada 19-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom za vrijeme zimskih uvjeta na cestama bez zimske opreme te uzrokovala dvije prometne nesreće

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih jedna u kojoj je pješak lako ozlijeđen i 9 s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

U dane vikenda su evidentirane 3 prometne nesreće, sve 3 u petak, od kojih je 2 u samo nekoliko minuta oko 9,40 sati uzrokovala mlada vozačica. Ova mlada, 19-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom za vrijeme zimskih uvjeta na cestama bez zimske opreme i na križanju na ulasku u Rušane iz pravca Detkovca, prilikom skretanja u lijevo, nije propustila osobni automobil koji je imao prednost prolaska. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila kojim je upravljala mlada vozačica u stražnji desni bočni dio osobnog automobila koji se kretao cestom s prednošću prolaska, a kojim je upravljao 34-godišnji vozač.
Nakon prometne nesreće sa materijalnom štetom mlada je vozačica napustila mjesto događaja i nastavila vožnju prema Gradini gdje je u Ulici Vladimira Nazora ponovno uzrokovala prometnu nesreću. Krećući se bez propisane zimske opreme brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti, odnosno snježnim padalinama i snijegu na cesti, prednjim dijelom vozila je udarila u stražnji dio istog osobnog automobila kojim je upravljao 34-godišnji vozač, a koji ju je pretekao sa namjerom pokušaja zaustavljanja radi prometne nesreće koja se dogodila neposredno prije u Rušanima. I ova prometna nesreća je bila sa materijalnom štetom, a kod niti jednog vozača nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 323 prekršaj, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 82 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.
Protekli tjedan su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača, oba zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok im je vozačka dozvola poništena, a vozaču koji je u petak u 21,45 sati zatečen kako upravlja vozilom u Pitomači je oduzeto vozilo.

Stranica