Mlada vozačica cestom između Virovitice i Lipovca projurila sa 145 km/h

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 13,30 sati između Virovitice i Lipovca i to 145 km/h 

Prometne nesreće protekli tjedan
 
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih niti jedna u dane vikenda. U tim prometnim nesrećama je jedna pješakinja teško ozlijeđena, a vozač i putnik u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni.
Prometna nesreća u kojoj je 67-godišnja pješakinja teško ozlijeđena se dogodila na pješačkom prijelazu u Ulici Stjepana Radića u Virovitici u ponedjeljak u 7,15 sati, a uzrokovala ju je 31-godišnja vozačica osobnog automobila.
 
Utvrđeni prekršaji
 
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 224 prekršaja, od kojih 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 53 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 13,30 sati između Virovitice i Lipovca i to 145 km/h na dionici ceste izvan naselja na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 90 km/h, a ovaj prekršaj je utvrđen „presretačem“ kod mlade, 23-godišnje vozačice osobnog automobila.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,39 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 44 godine u srijedu u 20,40 sati u Virovitici, zbog čega je uhićen sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.
Osim ovoga vozača tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena još 2 vozača, oba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja.

Stranica