"Manje oružja-manje tragedija"

  • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/Manje oružja 3. 2021.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“, traje neprekidno od 2007. godine, te građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez kažnjavanja. Dakle, protiv građana policija neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, ukoliko se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju na broj telefona 192

Dana 20. i 22. prosinca na području Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Orahovica uspješno je proveden preventivni projekt „Manje oružja – manje tragedija“, kojem se želi senzibilizirati javnost i potaknuti na dobrovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.
 
Nelegalnog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kod građana još uvijek ima, a u prilog tome govori i ova uspješna akcija  gdje su kontakt policajci Policijske postaje Orahovica Tomislav Sebenji i Krešimir Lazić na INFO-pultovima u Orahovici, Čačincima, Zdencima, Velikom Rastovcu i Crncu od strane savjesnih građana ukupno prikupili:

- 200 grama vojnog eksploziva,
- 5 m štapina,
- 2 puške s užljebljenim cijevima,
- 3 puške s glatkim cijevima,
- 1 automatska puška sa spremnikom,
- 13 komada spremnika za automatsku pušku,
- 1249 komada raznog streljiva.
                            
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“, traje neprekidno od 2007. godine, te građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez kažnjavanja. Dakle, protiv građana policija neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, ukoliko se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju na broj telefona 192, a po dojavi će postupati policijski službenici posebno specijalizirani za ovu vrstu poslova u civilu, sa civilnim vozilom te diskretno i sigurno preuzeti oružje ili eksplozivna sredstva.

Učinite svoj Dom sigurnijim, riješite se nepotrebnih stvari!
 

Stranica