Kod bicikliste u Turnašici utvrđena koncentracija alkohola 2,70 g/kg

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

U nedjelju oko 16,15 sati kod 59-godišnjeg bicikliste utvrđena je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,70 g/kg

FOTO: PU virovitičko-podravska

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 3 sa ozlijeđenima i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač motocikla teško ozlijeđen i 5 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno.
Kod 2 počinitelja prometnih nesreća su utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 248 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 98 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 49 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,70 g/kg je utvrđena u Turnašici, u nedjelju oko 16,15 sati kod 59-godišnjeg vozača bicikla.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u utorak u 12,35 sati u Čađavićkom Lugu gdje je na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozaču osobnog automobila utvrđena brzina kretanja vozila od 100 km/h.

Tijekom predstojećeg tjedna, od 17. do 23. lipnja 2024. godine će sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL policijski službenici vršiti pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droge, a od 7 sati u petak 21. lipnja do 7 sati u subotu 22. lipnja će biti proveden i 24-satni nadzor brzine.
 

Stranica