Javni poziv za odabir agencije: obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/15-09-javni-poziv-000.jpg

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske poziva na iskazivanje interesa za sudjelovanjem u Javnom pozivu za odabir agencije za kreativnu izradu kampanje i organizaciju događaja povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske poziva na iskazivanje interesa za sudjelovanjem u Javnom pozivu za odabir agencije za kreativnu izradu kampanje i organizaciju događaja povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa

Poštovani predstavnici agencija u Republici Hrvatskoj,
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske poziva vas na iskazivanje interesa za sudjelovanjem u Javnom pozivu za odabir agencije za kreativnu izradu kampanje i organizaciju događaja povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa.

Sa ciljem utjecaja na smanjenje broja prometnih nesreća i stradalih osoba, Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, koji se ove godine po prvi puta obilježava.

Za obilježavanje navedenog dana u Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa osigurano je 300.000,00 kuna (s PDV-om).
 

Opće informacije:

Ministarstvo unutarnjih poslova RH je tijelo državne uprave nadležno za poslove sigurnosti cestovnog prometa te je nositelj Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa (2011.- 2020.).
Tijekom godina provedbe preventivnih i represivnih aktivnosti postignuti su određeni rezultati i to prvenstveno u značajnom smanjenju smrtno stradalih u prometu, a u posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jasno je definirano osam najtežih prekršaja koji uzrokuju najteže posljedice u prometu.

Valja izdvojiti četiri glavne ubojice u cestovnom prometu, a to su prekoračenje brzine kretanja vozila, korištenje mobitela (distrakcije) tijekom vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola. Djelovanje Ministarstva unutarnjih poslova u zakonodavnom, provedbenom i medijskom smislu usmjereno je prema senzibiliziranju javnosti o opasnostima i posljedicama kršenja prometnih propisa te poticanju sudionika u prometu na usvajanje pozitivnih oblika ponašanja u prometu.

Cilj ovog Poziva je odabir agencije s kojom će se potpisati Ugovor o organizaciji obilježavanja Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa.

Stranica