Izmislio napad i krađu novca

Slika /PU_VP/2023/1 policija_natpis.jpg

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 21-godišnji mladić s područja Orahovice lažno prijavio kazneno djelo razbojništva  

FOTO: ilustracija

Dana 18. listopada oko 20,30 sati, 21-godišnjak je u Policijskoj postaji Orahovica lažno prijavio kazneno djelo razbojništva, tvrdeći da su ga napale tri nepoznate maskirane osobe dok se vozio biciklom prema kući.

Policijskim službenicima je izjavio da su ga tri nepoznate osobe zaskočile u blizini mosta preko rijeke Vučice, te ga odgurnule na travnatu površinu udarajući ga rukama i nogama. Nakon fizičkog napada morao im je predati novčanik, u novčaniku su se uz osobne dokumente i bankovne kartice nalazilo i nekoliko stotina eura s kojima su tri osobe otrčale u nepoznatom pravcu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 21-godišnjak navedeni novčanik sa svim dokumentima odbacio na putu do kuće, a navodno otuđeni novčani iznos od nekoliko stotina eura potrošio. Protiv muškarca će zbog lažnog prijavljivanja razbojništva, po čl.304 Kaznenog zakona – „Lažno prijavljivanje kaznenog djela“ biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Stranica