Dva motociklista projurila županijom

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Uređaj za nadzor brzine prvo u Suhopolju pa u Čađavičkom Lugu u razmaku od 24  minute utvrdio prekoraćenje brzine kretanja dvojici istih motociklista

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 sa ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač bicikla teško ozlijeđen i  jedan vozač osobnog automobila je lako ozlijeđen.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 235 prekršaja i to 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 75 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,30 g/kg je utvrđena kod vozača teretnog automobila starosti 36 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 21,15 sati u Čačincima, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. prekršajnog zakona uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u petak u 17,30 sati u Suhopolju, i to brzina kretanja motocikla od 132 km/h na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 60 km/h. Samo sekundu ranije isti uređaj za nadzor brzine je utvrdio brzinu kretanja drugog motocikla od 126 km/h, dok je uređaj za nadzor brzine u Čađavičkom Lugu, koji se nalazi na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, istoga dana u 17,54 sati utvrdio brzinu kretanja ista dva motocikla od 116 i 117 km/h.
Svakom od ova dva motociklista zbog počinjenja ovih prekršaja slijedi novčana kazna od  1710 eura, 4 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Stranica