Događaji u prometu

Slika /PU_VP/2023/1 vozilo slika.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave virovitičko – podravske evidentirano je šest prometnih nesreća

Foto: ilustracija

U svih šest prometnih nesreća nastala je materijalna šteta, a sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola

Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Policijske postaje Virovitica, od kojih je jedan sudionik napustio mjesto događaja prometne nesreće, ali se naknadno javio u policijsku postaju te dvije prometne nesreće na području Policijske postaje Orahovica.

Zbog neprilagođene brzine sletio u odvodni kanal

U okolici Orahovice jučer oko 20,00 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Naime, 26-godišnjak (bez reakcije na alkohol) zbog neprilagođene brzine kretanja vozila u oštrom zavoju u desno gdje je brzina kretanja vozila ograničena prometnim znakom na 30 km/h, nastavio je kretanje te je s vozilom sletio u odvodni kanal.

Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 260 eura, koju je vozač platio na mjestu počinjenja prekršaja u polovičnom iznosu.

U nadzoru prometa zatečeno je šest alkoholiziranih vozača

Na području PU virovitičko - podravske jučer je u nadzoru prometa evidentirano šest vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 2,58 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 11,00 sati u okolici Suhopolja kada je nadzoru prometa zatečen 56-godišnji vozač bicikla. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,58 g/kg alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 60 eura.

Vozači, oprez u prometu

Kako bi se spriječilo događanje prometnih nesreća, ponovno se upućuje apel svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, da svakako koriste sigurnosni pojas, kako vozač tako i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom.

Policijska uprava virovitičko - podravska svakodnevno će nastaviti s pojačanim nadzorom prometa, osobito u cilju utvrđivanja prekršaja koje su u uzročno posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća.

Stranica