Djelatnici policije sudjelovali na trail utrci "Litice oko Virovitice"

 • Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/utrka trail vtc 2021_24.5.2021._92630.jpg
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

u subotu, 22. svibnja,  u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ, bližoj okolici te  Virovitičkim ribnjacima,  održana je prva Trail utrka „Litice oko Virovitice“

u subotu, 22. svibnja,  u virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ, bližoj okolici te  Virovitičkim ribnjacima,  održana je prva Trail utrka „Litice oko Virovitice“ . Početak utrke, odnosno start i cilj utrke bio je ispred društvenog doma u Svetom Đurđu, a staza je vodila prtenim i šumskim putovima Bilogore sve do Virovitičkih ribnjaka i nazad.
Sama staza, koju je trasirao Kruno Tomljanović, protezala se je obroncima Bilogore, uz koju su trkači mogli vidjeti sve ljepote virovitičkog kraja. Broj sudionika, zbog epidemioloških prilika bio je ograničen na 500, a krajnji rezultat je izvrsna utrka na kojoj su sudjelovali brojni poznati atletičari iz svih krajeva Hrvatske, oni koji se trčanjem bave profesionalno, ali i potpuni rekreativci. 
Natjecatelji su trčali u tri kategorije – na 7.5, 15 i 25 km, u ženskoj i muškoj konkurenciji. U utrku se uključilo i 50 - tak policijskih službenika i službenica iz 10 Policijskih uprava, a na kraju utrke najboljim policijskim službenicama i službenicima, načelnik Policijske uprave Siniša Knežević uz sudjelovanje zamjenika PU Nenada Križića, dodijelio  je posebne medalje za osvojena prva tri mjesta po kategorijama.
Za PU virovitičko-podravsku 1. mjesto i najsjajniju medalju, osvojio je policijski službenik PP Virovitica Dario Lebinec, koji je bio najbrži na utrci na 15 km.
– Trčanjem se bavim rekreativno. Staza je bila zahtjevna i vjerujem da ću se i ubuduće uključiti u ovakve utrke – rekao je Dario.
Pokale i nagrade najboljim sudionicima su zajednički podijelili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.
Župan Andrović uspješno je istrčao dionicu od 15 kilometara i pohvalio organizatore.
– Staza je prekrasna. Svaka čast organizatorima i nadam se da će ova trail utrka postati tradicionalna i brand grada i županije. Brojni natjecatelji koji su ovdje u Viroviticu su došli zbog utrke i to pokazuje da je ovo pun pogodak – zadovoljan je župan Andrović.
Najbolji na najdužoj stazi bio je Eldin Hodžić iz Buzeta, prvak Hrvatske u trailu, koji je 25 km Litica oko Virovitice istrčao rutinski. 
– Redovito treniram dva do tri sata dnevno pa mi staza nije bila prezahtjevna, ali s izuzetno lijepim krajolikom. Drago mi je da sam došao i sudjelovao, nadam se da ću imati prilike doći i ubuduće – rekao je Eldin. 
Poredak djelatnika MUP iz svih utrka:
Utrka na 7 km
MUP žene:
 1. Lucija Lujanac, PU požeško-slavonska
     2. Dragana Peula Marinović, PU požeško-slavonska
     3. Dragana Popović, PU bjelovarsko-bilogorska
MUP muški:
 1. Davor Topalović, PU vukovarsko-srijemska
 2. Franjo Ileković, MUP uprava za granicu
 3. Franko Tomljenović, PU ličko-senjska
 
Utrka na 15 km
MUP žene:
 1. Katarina Jurić-Moric, PU zagrebačka
     2. Magdalena Oršić, PU bjelovarsko-bilogorska
     3. Eleonora Matić, PU osječko-baranjska
MUP muški:
 1. Dario Lebinec, PU virovitičko-podravska
     2. Marko Sambol, PU vukovarsko-srijemska
     3. Marko Balažić, PU bjelovarsko-bilogorska
 
Utrka na 25 km
MUP muški:
 1. Stjepan Čošić, PU vukovarsko-srijemska
     2. Hrvoje Grgić, PU bjelovarsko-bilogorska
     3. Dinko Puce, PU vukovarsko-srijemska
 

Stranica