Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika /PU_VP/2023/1hak_dtiv2023.jpg

U razdoblju od 20. studenog do 25. studenog 2023. godine, pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske provest će se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila“

FOTO: ilustracija

Pozivaju se vozači da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje će u razdoblju od 20. do 25. studenog ove godine biti omogućena besplatna kontrola tehničke ispravnosti svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u RH.

Preventivna akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila. Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehničke preglede s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik te sigurnosti.

Prvih 10.000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, bit će nagrađeni prigodnim poklonima.Stranica