Dan ružičastih majica obilježen je u OŠ u Slatini i Novoj Bukovici

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/PP Slatina 1.JPG

Jučer, 24. veljače, povodom obilježavanja Dana ružičastih majica kao podrška u borbi protiv vršnjačkoga nasilja, policijski službenici Policijske postaje Slatina održali su predavanje učenicima 8. razreda u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i učenicima 4. razreda u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Novoj Bukovici

Jučer, 24. veljače, povodom obilježavanja Dana ružičastih majica kao podrška u borbi protiv vršnjačkoga nasilja, policijski službenici Policijske postaje Slatina održali su predavanje učenicima 8. razreda u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini i učenicima 4. razreda u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Novoj Bukovici.
 
Kontakt policajci Željko Lukaček i Ljiljana Rumenjak upoznali su učenike sa definiranjem pojma nasilja, vrstama nasilja, ulozi medija u širenju nasilja, kako se zaštiti od nasilja, kako se ponašati u slučaju nasilja, statističkim podacima o nasilju te o vršnjačkom nasilju kroz primjer iz prakse (Luka Ritz).
 
Vršnjačko zlostavljanje se može definirati kao ponašanje koje je ponavljajuće i koje ima za cilj nanijeti emocionalnu/fizičku bol, štetu ili neugodu drugom djetetu. Dijete-žrtva je često u dužem vremenskom periodu izloženo agresiji od strane jednog djeteta ili više druge djece. Agresija može biti provedena kroz fizički kontakt, riječima ili nekim drugim načinima kao što su razne geste i namjerno isključivanje iz grupe. U današnje doba javlja se i tzv. cyberbullying, tj. vršnjačko zlostavljanje putem modernih tehnologija s kojima su djeca danas upoznata već od najranije dobi.
 
Iako se u školama tijekom čitave godine, predavanjima, radionicama, stručnim temama govori o nasilju i radi na tom području, vršnjačko nasilje je i dalje prisutno.  Stoga je vrlo važno neprestano naglašavati važnost međusobne tolerancije, uvažavanja i potrebu suzbijanja svakog oblika nasilja, a posebice među djecom i mladima. Dan ružičastih majica odlična je prilika da se još jednom skrene pažnja na ovaj ozbiljan problem.
 

Stranica

Dokumenti i linkovi