„Dan otvorenih vrata“ u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj

  • Slika /PU_VP/2023/1dov.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 9. travnja u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj održala se manifestacija „Dan otvorenih vrata“, u obilasku su sudjelovali učenici Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače

FOTO: PU virovitičko-podravska

Manifestacija „Dan otvorenih vrata“ je jedan od načina na koji se policija nastoji približiti građanima, osobito mladim ljudima i upoznati ih s provođenjem školovanja na Policijskoj školi Josip Jović - Budi zakon! - Postani policajac/policajka. 

U sklopu kampanje „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ predstavljeni su  - Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, na koje se zainteresirani kandidati mogu prijaviti već od ponedjeljka, 8. travnja.

Na postavljenom info-pultu, učenici su dobili informacije o preventivnim projektima koje provodi policija na području policijske uprave. Osim toga, mogli su razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, a najviše ih je zanimala oprema interventne policije. Policijski službenici temeljne i interventne policije prikazali su školarcima vježbe pravilne uporabe i rukovanja opremom. Rad policije predstavila je inspektorica Stela, policijski pas za otkrivanje droga te inspektor Lord, policijski pas za praćenje ljudskih tragova zajedno sa svojim vodičima. Policijski službenici su djeci prilikom posjeta pokazali službena vozila, policijske motocikle, službeni dron službeno vozilo „Maricu“ u koju su ušli samo najhrabriji. Školarci su upoznati s radom šaltera Službe zajedničkih i upravnih poslova gdje se izdaju osobni dokumenti gdje su im pokazali kako se uzimaju otisci prstiju te im za uspomenu poklonili njihov prvi otisak prsta.

S obzirom na brojna nasmijana lica naših najmlađih sugrađana, druženje je pokazalo da djeca u policajcima vide prijatelje i pomagače, a za koju godinu i moguće kolege, te možda netko od ove dječice jednoga dana odluči izabrati ovaj dinamičan, human i nadasve odgovoran poziv kao svoje zanimanje i postane policijski službenik.

Stranica