Četiri vozača uhićena zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,23 g/kg je utvrđena kod 37-godišnjeg vozača koji je zatečen kako upravlja vozilom u Pitomači

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan su na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirane 2 prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenim biciklistom i jedna s materijalnom štetom.
Najteža prometna nesreća protekli tjedan, u kojoj je 69-godišnja biciklistica teško ozlijeđena, se dogodila u petak oko 10 sati u Virovitici, a uzrokovao ju je 70-godišnji vozač osobnog automobila nepoštivanjem prednosti prolaska.
 
 
Utvrđeni prekršaji
Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 500 prekršaja i to 29 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 2 prekršaja odbijanja testiranja na drogu, 65 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 74 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 23,30 sati u Slatini, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, a brzinom od 118 km/h je upravljao mladi vozač osobnog automobila starosti 21 godinu kojemu je vozačka dozvola poništena i nije postupio po znaku policijskog službenika koji mu je tom prilikom utvrdio počinjenje ukupno 8 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,23 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 37 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u petak u 00,38 sati u Pitomači, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen.
Osim ovoga, uhićena su još 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Istoga dana je također u Pitomači u 01,50 sati uhićen i 25-godišnji vozač osobnog automobila koji je osim vožnje pod utjecajem alkohola koncentracije 2,00 g/kg upravljao vozilom i za vrijeme zabrane.
Ista koncentracija je utvrđena i kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako prije stjecanja prava na upravljanje upravlja vozilom u nedjelju u 00,45 sati u Zdencima.
Četvrti uhićeni je bio mladi, 21-godišnji vozač osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola koncentracije 1,57 g/kg u subotu u 8,05 sati u Suhopolju.
 
Tijekom predstojećeg tjedan, od 6. do 12 ožujka 2023. godine će se na području cijele policijske uprave vršiti pojačan nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL.

Stranica