Četiri dana bez prometnih nesreća

Slika /PU_VP/Slike_Vijesti/1 vozilo slika.jpg

Proteklog tjedna su uhićena 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće protekli tjedan

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 6 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedan pješak teško ozlijeđen i 2 su lako ozlijeđena. Sve navedene prometne nesreće su se dogodile u prvoj polovini tjedna, odnosno od četvrtka do nedjelje na području Policijske uprave virovitičko-podravske nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.
 
Utvrđeni prekršaji

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 258 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 69 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 39 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 22 sata i to 124 km/h u Čađavičkom Lugu, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,29 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 35 godina u četvrtak u 4,55 sati u Pitomači, a kako je vozač upravljao vozilom i za vrijeme zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom uhićen je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona.
Tijekom proteklog tjedna su sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona ukupno uhićena 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a dvojica su upravljala vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Stranica