Proslava dana "Vincekova"

Nadolazeći dan proslave sveca „Svetog Vinka“ u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i svake godine pa i ove obilježavanje toga dana pada na dan 22. siječnja, kada će se brojni obožavatelji te svečane tradicije, uputiti u svoje vinograde i klijeti, gdje će sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima i ispijanjem vina, dati na važnosti obilježavanju toga dana.

Nadolazeći dan proslave sveca „Svetog Vinka“ u Hrvatskoj ima dugu tradiciju i svake godine pa i ove obilježavanje toga dana pada na dan 22. siječnja, kada će se brojni obožavatelji te svečane tradicije, uputiti u svoje vinograde i klijeti, gdje će sudjelovanjem u raznim tradicionalnim obredima i ispijanjem vina, dati na važnosti obilježavanju toga dana.
 
Obzirom na nadolazeći vikend i proslavu „Vincekova“, očekuje se povećana konzumacija alkohola na području naše Županije, koja je bogata vinogradima, gdje će u vinogradima i klijetima, biti organizirane brojne privatne i javne zabave s okupljanjem većeg broja ljudi, koji će uz proslavu konzumirati i veće količine alkohola.
 
Kako bi bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Vincekova“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.
 
Kako bi povećali sigurnost svih sudionika u prometu, policija će tijekom 22. siječnja i predstojećeg vikenda, pojačano nadzirati sudionike u prometu s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 


Stranica