Dani "Martinja"

Obilježavanje proslave dana „Martinja“ na području PU virovitičko – podravske, trajati će od 06. do 15. studenog 2009. godine, te se očekuje povećanje prometa na cestama u svim gradovima i mjestima, a najviše na prilaznim prometnicama u blizini vinograda i klijeti.

Obilježavanje proslave dana „Martinja“ na području PU virovitičko – podravske, trajati će od 06. do 15. studenog 2009. godine, te se očekuje povećanje prometa na cestama u svim gradovima i mjestima, a najviše na prilaznim prometnicama u blizini vinograda i klijeti.
 
Od početka godine na području PU virovitičko – podravske, smanjena je problematika prometnih nesreća sa sudionicima pod utjecajem alkohola, kao i prometne nesreće i posljedice koje su prouzročili ti vozači. Od svih prometnih nesreća od početka godine, 144 počinjene su zbog neprilagođene brzine, dok je svaku treću počinio vozač pod utjecajem alkohola. Isto tako 8 osoba je smrtno stradalo, dok je 63 teško i 270 lakše ozlijeđenih osoba
 
Obzirom na nadolazeći vikend i proslavu dana „Martinja“, očekuje se povećana konzumacija alkohola na području naše Županije, koja je bogata vinogradima, gdje će u vinogradima i klijetima, biti organizirane brojne privatne i javne zabave s okupljanjem većeg broja ljudi, koji će uz proslavu krštenja vina, konzumirati i veće količine alkohola.
 
Slijedom navedenog, obavještavamo sve vozače, da će policija od 6. do 15. studenoga, na području cijele policijske uprave (Županije) provoditi pojačani nadzor sudjelovanja osoba u prometu pod utjecajem alkohola.
 
 Kako bi bezbrižno sudjelovali u svetkovini „Martinja“, policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do slijedećeg dana ili za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne bi ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.
 
 Ovom prilikom pozivamo i sve zainteresirane novinare da se uključe u provedbu pojačanih mjera nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu tijekom nadolazećeg vikenda 7. studenog od 22.00 sati, a svoj dolazak moraju pravovremeno najaviti Policijskoj postaji u Virovitici , kako bi se mogao organizirati njihov prihvat.
 
 U cilju mirnog prolaska dana „Martinja“, molimo radiopostaje na području Županije virovitičko – podravske, da oglašavanjem ovog priopćenja prema svojim slušateljima, pridonesu povoljnom stanju sigurnosti svih građana.
 
 

 
 


Stranica