Pronađeno 85 stabljika marihuane

Slika pu_vp/slike_vijesti/virovitica_droga.jpg

U srijedu, 9. rujna, temeljem sudskog naloga, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija u kojima prebiva 48 - godišnji Z.T., te je tom prilikom na tavanu obiteljske kuće pronađeno 85 sasušenih stabljika marihuane. Očevidom je utvrđeno da je Z.T na svom imanju, koje je zasađeno kukuruzom zasadio i uzgojio navedene stabljike marihuane. Bitno je naglasiti da je Z.T. jedan dio biljaka posjekao na pola i usitnio u pojedinačne grane, te takove grane i stabljike stavio na tavan da se suše. Izvršeno je preliminarno vještačenje pronađene marihuane, kojom prilikom je uporabom „cannabis testa“, došlo do pozitivne reakcije na THC. - Vrijednost pronađene droge na tržištu, iznosila bi oko 250. 000,00 kuna

U srijedu, 9. rujna, temeljem sudskog naloga, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija u kojima prebiva 48 - godišnji Z.T., te je tom prilikom na tavanu obiteljske kuće pronađeno 85 sasušenih stabljika  marihuane.
 Očevidom je utvrđeno da je Z.T na svom imanju, koje je zasađeno kukuruzom zasadio i uzgojio navedene stabljike marihuane.
 Bitno je naglasiti da je Z.T. jedan dio biljaka posjekao na pola i usitnio u pojedinačne grane, te takove grane i stabljike stavio na tavan da se suše.
 Izvršeno je preliminarno vještačenje pronađene marihuane, kojom prilikom je uporabom „cannabis testa“, došlo do pozitivne reakcije na THC.
      
- Vrijednost pronađene droge na tržištu, iznosila bi oko 250. 000,00 kuna
 
 Do sada je 48 – godišnji Z.T. ,  prijavljivan za više kaznenih djela od kojih navodimo:
 
 2 KD Zlouporabe opojnih droga,
 1 KD Krađe,
 2 KD Teške krađe,
 2 KD Šumska krađa
  
 Protiv počinitelja ovog KD slijedi podnošenje KP iz čl. 173. st. 2. ( Zlouporabe opojnih droga) KZRH, ŽDO-u u Bjelovaru, a za počinjeno kazneno djelo propisana je kazna zatvora najmanje 3 godine.
 
 Također protiv istog slijedi i podnošenje Prekršajne prijave nadležnom Prekršajnom sudu iz čl. 3 Zakona o suzbijanju opojnih droga za što je propisana kazna od 5.000,00 do 20.000,00 kuna.
 
  


Stranica