"Djeca, prijatelji u prometu" preventivno - edukativna akcija

Završetak ljeta za mnoge znači početak novih obveza. Ova školska godina 2009./10., započinje 7. rujna (ponedjeljak), što znači da će u školske klupe krenuti generacije novih učenika, od koji se većina još ne zna samostalno ponašati u prometu.

Završetak ljeta za mnoge znači početak novih obveza. Ova školska godina 2009./10., započinje 7. rujna (ponedjeljak), što znači da će u školske klupe krenuti generacije novih učenika, od koji se većina još ne zna samostalno ponašati u prometu.
  
Već prvog dana početka školske godine, policijski službenici PU virovitičko – podravske, započeti će sa provedbom preventivno – edukativne akcije „Djeca, prijatelji u prometu“, gdje će u suradnji sa djelatnicima Autokluba Virovitica, obići sve osnovne škole i „prvašićima“, održati kraća predavanja na temu sigurnog sudjelovanja u prometu, a po završetku će im podijeliti i prigodne poklone. Također, upute za pripremu djeteta do škole, policijski službenici dati će i roditeljima, koje budu zaticali u školama.      
 
Kako će se 7. rujna, već od jutarnjih sati na prometnicama cijele Županije virovitičko – podravske, naći veliki broj učenika, molimo sve vozače i sve druge sudionike u prometu na dosljedno pridržavanje prometnih propisa i pojačan oprez prema toj kategoriji sudionika u prometu, posebno u blizini škola kao i na prilaznim pravcima škola, gdje će djeca prelaziti preko ceste.
 
Shodno početku školske godine, policijski službenici će pojačati aktivnosti kontrole prometa, glede pridržavanja prometnih propisa od strane vozača, a naročito će djelovati u blizini škola u suradnji sa prometnom jedinicom mladeži.
 
Sve centralne i područne osnovne škole, do početka školske godine, biti će propisno obilježene vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.
 
Za lijepe prve školske dane i siguran početak školske godine, pozivamo najmlađe učenike i njihove roditelje na dosljedno pridržavanje prometnih propisa od kuće do škole i obrnuto, na pridržavanje uputa i savjeta od strane policijskih službenika, jer prvi školski dani zauvijek ostaju u sjećanju.
 


Stranica