Akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL tijekom ovoga tjedna se na području Policijske uprave virovitičko – podravske provode pojačane aktivnosti nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL tijekom ovoga tjedna se na području Policijske uprave virovitičko – podravske provode pojačane aktivnosti nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, a u utorak, 10. ožujka 2020. godine je od 9 do 13 sati provedena i akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa.
Tijekom provedbe ove akcije je izvršen nadzor 131 sudionika u prometu kod kojih su utvrđena i sankcionirana 93 prekršaja.
Od ovog broja prekršaja ukupno je 67 vozača, suvozača ili putnika u vozilima sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 su vozača isključena iz prometa i sankcionirana zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, za 8 vozača je utvrđeno da su prekoračili ograničenje brzine kretanja vozila, 4 su vozača sankcionirana zbog  nepropisnog korištenja mobitela, 2 zbog nepoštivanja prednosti prolaska pješaka na pješačkom prijelazu i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, a osim vozača i sudionika u vozilima sankcioniran je i jedan pješak zbog nekorištenja pješačkog prijelaza.

Stranica