Lažno prijavljivanje kaznenog djela i dr.

ana 26. studenoga  u jutarnjim satima, Policijsku postaju Virovitica, obavijestio je 49 – godišnjak da su mu nepoznati počinitelji provalili u ostavu koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće na širem području Virovitice

Dana 26. studenoga  u jutarnjim satima, Policijsku postaju Virovitica, obavijestio je 49 – godišnjak da su mu nepoznati počinitelji provalili u ostavu koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće na širem području Virovitice, gdje su po izjavi, otuđili dvije ručne brusilice, dvije kutne brusilice, ručnu tračnu brusilicu, set mehaničarskih ključeva, motornu pilu, te rezalicu za duhan koja je bila privremeno oduzeta od 49 – godišnjaka i ostavljena na čuvanju zapečaćena službenim pečatom, dok su sa traktora u dvorištu otuđili kardan s kvačilom i priključnu poteznicu. Nakon podnesene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja ODO Virovitica, policijski službenici su nastavili sa provođenjem kriminalističkog istraživanja vezano za okolnosti događaja.
 
Jučer, 24. veljače, policijski službenici Policijske postaje Virovitica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, utvrdili postojanje osnove sumnje, kako je 49 – godišnjak sam inscenirao i lažno prijavio kazneno djelo teške krađe, kako bi skrivanjem predmeta koji služe u dokazivanju, odnosno rezalicu za duhan, spriječio i znatno otežao dokazivanje u postupku pred sudom, pri čemu je s rezalice skinuo službeni pečat postavljen od službene osobe radi njenog osiguranja.
Navedene predmete, 49 – godišnjak je skrio kod susjeda u podrum, koji su tamo i pronađeni.
Protiv 49 – godišnjaka slijedi posebno izvješće ODO Virovitica zbog počinjenih kaznenih djela; lažno prijavljivanje kaznenog djela, sprječavanje dokazivanja kaznenog djela i skidanje i povreda službenog pečata i oznaka.
  
 

Stranica