Neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja

U utorak, oko 22,00 sata u naselju Stari Gradac došlo je do narušavanja javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta, pucanjem iz vatrenog oružja od strane 35-godišnjeg muškarca

U utorak, oko 22,00 sata u naselju Stari Gradac došlo je do narušavanja javnog reda i mira ispred ugostiteljskog objekta, pucanjem iz vatrenog oružja od strane 35-godišnjeg muškarca.

Naknadno dobivenim informacija te provedenim operativnim radom na terenu policijski službenici Policijske postaje Pitomača su danas 19. prosinca utvrdili kako je spomenutog dana 35-godišnjak ispred ugostiteljskog objekta ispalio jedan hitac u zrak iz pištolja marke „MAKAROV“ kojeg je nelegalno posjedovao, čime je počinio prekršaj iz čl. 21. st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te čl. 11 st. 4 i čl. 35 st. 2 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nelegalni pištolj je oduzet od 35-godišnjaka.
 
Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:
Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.
 
 Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.  
 

Stranica