Projekt IN: Zlostavljanje putem interneta i mobitela

U utorak, 17. prosinca u Osnovnoj školi u Suhopolju, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić i autorica i voditeljica projekta Snježana Lančić

U utorak, 17. prosinca u Osnovnoj školi u Suhopolju, policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić i autorica i voditeljica projekta Snježana Lančić u sklopu potpora EU za obrazovanje odraslih održale su predavanja na temu „Projekt IN“ kojim je obuhvaćeno sedam Osnovnih škola na području Virovitičko-podravske županije. Druga etapa provedbe projekta održana je predavanjem u prve dvije Osnovne škole; Osnovnoj školi Gradina učenicima 7. i 8. razreda na kojem je bilo nazočno 74 učenika i  Osnovnoj školi Suhopolje učenicima 7. i 8. razreda na kojem je bilo nazočno 91 učenika.
 
Projekt IN usmjeren je prema osvješćivanju i prevenciji rastuće pojave internetskog nasilja u sklopu kojeg je učenicima prikazan kratki igrani film u sklopu programa erasmus+ i predavanje policijske službenice za prevenciju a kojemu je cilj informirati i ukazati na opasnosti koje vrebaju u Internet prostoru. Partneri u Projektu su Policijska uprava virovitičko-podravska,Udruga Pričalica i Kazalište Virovitica.
 
Cilj projekta je ukazati na konkretne primjere internetskog nasilja, staviti zajedno djecu i roditelje u prepoznavanje problema, artikulaciju potrebe o permanentnoj  prevenciji. Spojiti dramu i kazalište kao najstariji i dokazano najučinkovitiji alat i medij za ukazivanje na društvene anomalije svih vrsta i modernu tehnologiju sa fokusom na "mobitel".
 
Zadatak projekta je uključiti mlade od 14 do 18 godina,njihove roditelje, prosvjetne djelatnike,odgojitelje i sve ostale koji će biti kao pomoć u ostvarenju njihove zadaće, tj. prepoznavanja internetskog nasilja u svojoj okolini te svi skupa izraditi foto, video i filmskih uradak prepoznatljivog sadržaja na način da dio učenika ili štićenika glumi ( igra ili improvizira) a dio fotografira, snima, montira... obrađuje materijale uz pomoć svojih nastavnika, odgojitelja i projektnog tima na području Virovitičko-podravske županije snimili kratki video na zadanu temu.
 
Predavanja u ostalim školama nastaviti će se u siječnju 2020.godine.

Stranica