Suhopolje: U naletu vlaka smrtno stradao vozač mopeda

Danas 12. prosinca oko 4.35 sati, u Suhopolju na pružnom prijelazu u Ulici Vladimira Nazora, gdje su postavljeni branici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vlak, koji prometuje na relaciji Virovitica - Daruvar

Danas 12. prosinca oko 4.35 sati, u Suhopolju na pružnom prijelazu u Ulici Vladimira Nazora, gdje su postavljeni branici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vlak, koji prometuje na relaciji Virovitica - Daruvar, udario u tijelo 54 – godišnjeg vozača, koji je predhodno upravljao mopedom virovitičkih registarskih oznaka.
Provedenim očevidom, utvrđeno je kako se prometna nesreća dogodila kada je 54 – godišnji vozač mopeda virovitičkih registarskih oznaka, upravljao vozilom od pravca centra naselja Suhopolje u pravcu naselja Borova, gdje je dolaskom do željezničkog prijelaza s postavljenom signalizacijom i branicima koji su bili spušteni, nastavio daljnje kretanje bez zaustavljanja pri čemu je tijelom udario u spušteni branik. Prilikom pada s mopeda i  nekontroliranog kretanja vozač je završio na tračnicama pruge u trenutku kada je nailazio motorni vlak pri čemu je došlo do udara vlaka u tijelo vozača i smrtnog stradavanja, dok je moped prošao na drugu stranu pružnog prijelaza. Vozač motornog vlaka nije bio pod utjecajem alkohola.

Stranica