Akcija nadzora korištenja parkirališnih mjesta razerviranih za osobe s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca u četvrtak, 28. studenog 2019. godine će s početkom u 10 sati na području gradova Virovitice i Slatine biti provedene preventivne akcije ENABLE - Poštujte i naš znak

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 03. prosinca u četvrtak, 28. studenog 2019. godine će s početkom u 10 sati na području gradova Virovitice i Slatine biti provedene preventivne akcije ENABLE - Poštujte i naš znak.

Provedba ove akcije je rezultat suradnje Policijske uprave virovitičko – podravske, Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina s  Udrugom osoba s invaliditetom Virovitica i Udrugom osoba s invaliditetom Slatina, a preventivne aktivnosti će zajednički provoditi policijski službenici za prometnu preventivu sa članovima ovih udruga u cilju senzibilizacije sudionika u prometu na probleme osoba s invaliditetom prilikom njihovog sudjelovanja u prometu na cestama, s posebnim naglaskom na propisano korištenje parkirališnih mjesta označenih za parkiranje osoba s invaliditetom.

Nakon preventivnih aktivnosti uslijediti će i pojačani nadzor parkiranja na parkirališnim mjestima označenima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom i represivno postupanje prema počiniteljima prekršaja nepropisnog parkiranja na ovim parkirališnim mjestima, za što je propisana novčana kazna od 700 kn.

Stranica