Dan ljubaznosti u prometu u Slatini

Ove godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske u prometnim nesrećama 9 pješaka lako ozlijeđeno i 2 su teško ozlijeđena

Ove godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske u prometnim nesrećama 9 pješaka lako ozlijeđeno i 2 su teško ozlijeđena. Obje prometne nesreće s teško ozlijeđenim pješacima su se dogodile prošli tjedan, a pješaci su nastradali prelazeći kolnik na pješačkim prijelazima.
Stoga je, u cilju ukazivanja na problematiku sudjelovanja i stradavanja pješaka u prometnim nesrećama, u ponedjeljak, 18. studenog 2019 godine od 12,30 do 13,30 sati na ulicama Slatine provedena preventivna akcija Dan ljubaznosti u prometu.
U ovoj akciji koju su proveli policijski službenici za prometnu preventivu su vozačima koji su propustili pješake na pješačkim prijelazima na području Slatine podijeljeni prometno – preventivni pokloni kao poticaj da i nadalje poštuju ovo prometno pravilo i poštuju prednost prolaska pješaka na pješačkim prijelazima, a svi iznenađeni nagrađeni vozači su se složili sa važnošću poštivanja ovog prometnog pravila od strane svih vozača.

Stranica