Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama, u kojima su 4 sudionika u motornim vozilima lako ozlijeđena i jedan je biciklista teško ozlijeđen

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama, u kojima su 4 sudionika u motornim vozilima lako ozlijeđena i jedan je biciklista teško ozlijeđen, i 8 s materijalnom štetom. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
Utvrđeni prekršaji
Ukupno su utvrđena 322 prekršaja, od kojih 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 13 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 135 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.87 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 17.50 sati u Rezovcu, dok je najvećom brzinom od 97 km/h na dijelu D34 na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, u naselju Markovo u subotu u 16.45 sati upravljao vozač osobnog automobila starosti 64 godine, kojemu je osim ovoga prekršaja utvrđen i prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog tjedna, od 16. do 22 rujna u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL se na području policijske uprave vršio pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, prijevoza djece i nepropisnog korištenja mobitela i drugih uređaja – Focus on the Road. U sklopu ovog pojačanog nadzora je u petak, 20. rujna od 15 do 21 sat na području policijske uprave provedena akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela i nadzor vožnje pod utjecajem alkohola u kojoj je ukupno izvršen nadzor 137 sudionika u prometu i kod njih utvrđeno i sankcionirano ukupno 57 prekršaja, od kojih 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
 

Stranica