Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulim i 3 s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedan vozač osobnog automobila smrtno stradao, jedan je teško ozlijeđen

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća od kojih jedna s poginulim i 3 s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedan vozač osobnog automobila smrtno stradao, jedan je teško ozlijeđen, a 2 putnika i jedan vozač osobnog automobila, kao i jedan biciklista su lako ozlijeđeni. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 257 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 79 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.73 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 64 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u srijedu u 14.30 sati u Ulici Stjepana Radića Virovitici, dok je najvećom brzinom od 100 km/h na dijelu Dravske ulice u Pitomači na kojemu je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h upravljao vozač osobnog automobila starosti 45 godina.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona je zadržana jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Pojačane mjere i akcije
Dana 06. rujna u vremenu od 15 do 21 sat je na području Policijske postaje Orahovica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila u kojoj su kod 26 sudionika u prometu utvrđena i sankcionirana 23 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 19 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Stranica