Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća u kojima su 2 vozača motocikla teško ozlijeđena. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća u kojima su 2 vozača motocikla teško ozlijeđena. Jednu prometnu nesreću je uzrokovao vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 220 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.24 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 53 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u nedjelju u 0.05 sati u Čađavici.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićena jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.
Pojačane mjere i akcije
Dana 24./25. kolovoza 2019. godine u vremenu od 22 do 06 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola u kojoj je kod 133 sudionika u prometu utvrđen i sankcioniran 31 prekršaj, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Stranica