Na proslavi 81. Gardijske bojne "Kumovi" i rukovodstvo policije

U petak 26. travnja, u Virovitici je održana proslava 25. obljetnice slavne 81. gardijske bojne “Kumovi”, gdje je u veoma sadržajnom dijelu programa prikazan dio u kojem je bio i Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH

U petak 26. travnja, u Virovitici je održana proslava 25. obljetnice slavne 81. gardijske bojne “Kumovi”, gdje je u veoma sadržajnom dijelu programa prikazan dio u kojem je bio i Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH, koji je građanima Virovitice, bio izložen dva dana  na Trgu bana J. Jelačića i šetnici ispred Gimnazije.
Prizor koji izaziva strahopoštovanje, privukao je mnoge građane svih uzrasta, a koji do sada nisu imali priliku vidjeti izbliza, tenk M84, Panzer haubicu 2000, najnoviji  vojni transporter „Patriu“, višecijevni bacač raketa, minobacače i drugu vojnu opremu s kojom raspolaže hrvatska vojska.
Na šetnici ispred Gimnazije mogle su se također vidjeti puške koje Hrvatska vojska najčešće upotrebljava kao što je to AK-47 poznatiji kao „kalašnjikov“, njemačke automate Heckler & Koch MP5 i UMP, zatim HS2000, pištolj hrvatske proizvodnje te mnoge druge. Da im je ovo najzanimljiviji dan u životu, iznova su ponavljali dječaci koji su okružili gotovo sva vozila i klupe s oružjem, a s oduševljenjem su pristali držati puške u rukama.
Oduševljenje i malih i velikih Virovitičana, vojnici HV-a dočekali su sa strpljenjem i osmijehom, te strpljivo odgovarali na sva njihova pitanja i pomagali im u razgledavanju vozila i opreme.
Postavljeni vojni taktičko tehnički zbor, obišli su i visoki uzvanici koji su u Viroviticu došli povodom ove velike obljetnice Kumova, među kojima su uz domaćine predvođene ratnim zapovjednikom 81. gardijske bojne HV-a, a sada brigadnim generalom Renatom Romićem, bili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, general Ante Gotovina, te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Mirko Šundov. Na svečanoj proslavi bio jer nazočan i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević sa suradnicima.

Stranica