Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih je jednu uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih je jednu uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 438 prekršaja, od kojih 44 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 161 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4.59 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 66 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u petak u 11,50 sati u Slatini.
Najveća brzina kretanja vozila od 110 km/h utvrđena je ponedjeljak u 13.15 sati u Terezinom Polju i u nedjelju u 16.13 sati u Ulici Lj. Gaja u Pitomači gdje su na dionicama D5 i D2 u naselju na kojima je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tim brzinama upravljali vozači osobnih automobila.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 i temeljem čl. 137. istoga zakona zadržana je jedna osoba, sve zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja vozila, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. U tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 207 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 94 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom predstojećeg tjedna, od 01. do 07. travnja u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL će biti vršen pojačani nadzor brzine kretanja vozila, a u srijedu, 03. travnja od 00 do 24 sata će biti proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Stranica