Pitomača: Preventivna akcija poštujte i naš znak

U srijedu, 27. ožujka je u suradnji Postaje prometne policije Virovitica, Policijska postaje Pitomača, Policijske uprave virovitičko – podravske i Udruge osoba s invaliditetom Virovitica provedena preventivna akcija Poštujte i naš znak

U srijedu, 27. ožujka je u suradnji Postaje prometne policije Virovitica, Policijska postaje Pitomača, Policijske uprave virovitičko – podravske i Udruge osoba s invaliditetom Virovitica provedena preventivna akcija Poštujte i naš znak.
Nakon iznimno uspješne ove akcije provedene povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom krajem studenog prošle godine u Virovitici, preventivne aktivnosti usmjerene na poštivanje prava osoba s invaliditetom u prometu su od 09,30 do 11,30 sati provedene ispred trgovačkog centra KTC u Pitomači, odnosno na parkiralištima u centru Pitomače na kojima je zamijećeno da su učestala parkiranja vozila na mjestima označenima za parkiranje osoba s invaliditetom čije je parkiranje na tim parkirališnim mjestima zabranjeno.
U akciji su vozačima brojnih vozila parkiranih na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila invalidnih osoba, a koji nisu bila propisano označena oznakom vozila osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima, članovi Udruge osoba s invaliditetom Virovitica i policijski službenici dijelili letke i ukazivali na problematiku osoba u invalidskim kolicima prilikom korištenja „običnih“ parkirališnih mjesta kada su parkirališna mjesta namijenjena za osobe s invaliditetom nepropisno zauzeta.
Istovremeno na parkiralištu pokušalo vozačima dočarati problem osoba s invaliditetom kada su parkirališna mjesta namijenjena njima nepropisno zauzeta izvedbom performansa zauzimanjem nekoliko „običnih“ parkirališnih mjesta invalidskim kolicima na kojima je ostavljena poruka „ Vraćam se za 5 minuta“ ili „Vraćam se odmah“, što su najčešće isprike vozača koji nepropisno parkiraju svoja vozila na parkirališnim mjestima namijenjenima za vozila osoba s invaliditetom.
Ova akcija je nastavak suradnje policije i ove udruge u cilju senzibilizacije sudionika u prometu na probleme osoba s invaliditetom prilikom njihovog sudjelovanja u prometu na cestama i važnost omogućavanja prava pravilnog i sigurnog prometovanja svima, a suradnja će biti nastavljena u još nekoliko navrata ove godine provedbom ovakvih i drugih zajedničkih preventivnih aktivnosti.

Stranica