Virovitica: Obilježen Dan policijske kapelanije

U petak 8. veljače, u 11 sati, u Crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Milanovcu,  obilježen je Dan policijske kapelanije. Misno slavlje u istoimenoj župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu, predslavio je generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo.

U petak 8. veljače, u 11 sati, u Crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Milanovcu,  obilježen je Dan policijske kapelanije. Misno slavlje u istoimenoj župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca u Milanovcu, predslavio je generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo. Koncelebrirali su policijski kapelan vlč. Ozren Bizek, dekan Varaždinskog dekanata vlč. Ivica Horvat, policijski kapelan iz Čakovca vlč. Vjekoslav Vidaček, domaći župnik vlč. Josip Homjak i susjedni župnik vlč. Ivica Šoh.
 Obilježavanju Dana kapelanije i misnom slavlju nazočili su djelatnici Policijske uprave virovitičko-podravske sa svojim načelnikom Sinišom Kneževićem, voditelj Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom (MUP) Mario Dokmanić i brojni vjernici. Slavlje su pjevanjem uveličali članovi župnog pjevačkog zbora.
 U svom obraćanju nazočnima, don Marko je izrazio radost što je prvi put u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj. Uz svoje čestitke prenio je i čestitke vojnog biskupa msgr. Jure Bogdana.  
Na kraju svete mise prikazane za sve poginule, umrle i nestale policajce, vlč. Bizek čestitao je djelatnicima Policijske uprave virovitičko-podravske Dan kapelanije. Kazao je da je radostan i zahvalan domaćem župniku vlč. Homjaku što se Dan kapelanije “Blaženi Alojzije Stepinac” slavi u istoimenoj crkvi. Poslije slavlja svete mise nastavljeno je zajedničko druženje.
 

Stranica