Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 26 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je četiri

Prometne nesreće
Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 26 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je četiri osobe su teško i dvije osobe su lako ozlijeđene. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači osobnih automobila upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola, te jedan vozač u vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
 
Utvrđeni prekršaji
Ukupno je utvrđeno 84 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 10 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača osobnog automobila starosti 22 godine koji je zatečen kako upravlja neregistriranim osobnim vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje u nedjelju, dana 29. prosinca 2018. godine u 23,00 sata u naselju Gornje Bazje, isti je uhićen, a nakon proteka vremena od 12 sati isti je pušten.
 
Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 
Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena su 4 vozača, od kojih su                  2 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, 1 zbog upravljanja u vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom, 1 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i u vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom.
Pojačane mjere i akcije
Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici pojačano nadzirali vožnju pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, a u tri dana vikenda utvrđeno je 31 prekršaj, od čega su 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja nepropisne brzine, te po 2 prekršaja nekorištenja pojasa i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje.
 
 
                                  

Stranica