Autosjedalice sv. Nikole

Povodom blagdana Svetog Nikole je jučer, 06. prosinca, u vrijeme odlaska djece iz vrtića u Pitomači, na parkiralištu tog dječjeg vrtića provedena preventivna akcija nadzora djece u vozilima Autosjedalice Sv. Nikole

Povodom blagdana Svetog Nikole je jučer, 06. prosinca, u vrijeme odlaska djece iz vrtića u Pitomači, na parkiralištu tog dječjeg vrtića provedena preventivna akcija nadzora djece u vozilima Autosjedalice Sv. Nikole.
Ova preventivna akcija se već šestu godinu održava na parkiralištima ispred dječjih vrtića na virovitičkom i pitomačkom području, a predstavnici organizatora; Auto kluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske su i ove godine nakon izvršenog nadzora prijevoza djeteta u osobnom automobilu djeci koja su se prevozila na propisani način, vezana i u dječjoj sjedalici, uručili slatki poklon paket u ruksaku HAKa, uz promidžbeni materijal HAKa i policijske uprave koje im je poslao Sveti Nikola.
Roditelji djece koja se nisu prevozila u dječjim sjedalicama nego samo vezana na sjedištu, ili u najgorem slučaju nevezana, su upozoreni na zakonsku obavezu propisanog prijevoza djeteta, ali i brigu o sigurnosti djeteta prilikom sudjelovanja u prometu, dok su roditeljima čija su se djeca vozila u dječjim sjedalicama dani savjeti o što pravilnijem i sigurnijem korištenju dječje sjedalice, kao što su savjeti o pravilnoj putanji remena, zatezanju remena na sjedalici, nekorištenju dječje sjedalice u debeloj zimskoj jakni, neodgovarajućoj sjedalici dobi djeteta.
Dvadeset i petero djece je poklone Svetog Nikole dobilo jer su se vozili pravilno vezani u dječjoj sjedalici, a djeci koja dječju sjedalicu još nemaju, ili nemaju odgovarajuću dječju sjedalicu, možda nakon ove akcije Sveti Nikola donese...

Stranica