Edward - Europski dan bez poginulih osoba u prometu 19. rujan 2018. godine

Na inicijativu TISPOLa – mreže prometnih policija država Europe i godine se po treći puta organizira Europski dan bez poginulih u prometu – projekt EDWARD 19. rujna 2018. godine, čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja.

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske će se toga dana u ovaj projekt uključiti vršenjem pojačanog nadzora prometa u cilju suzbijanja najtežih prometnih prekršaja sukladno prostorno – vremenskoj ugroženosti i uz maksimalno angažiranje policijskih službenika i korištenje tehnike i opreme, dok će u Suhopolju, na Trgu sv. Terezije, na parkiralištu ispred Općine Suhopolje 19. rujna 2018. godine s početkom u 9.30 sati, biti održana prezentacija postupanja u slučaju prometne nesreće s nastradalom djecom za polaznike Dječjeg vrtića Suhopolje i učenike Osnovne škole Suhopolje, o čemu vam dostavljamo protokol u privitku.

Stoga se pozivaju predstavnici medija da medijski poprate održavanje prezentacije u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u njima, a posebno smanjenja stradavanja djece u prometu, kako bi se ove godine pridružili inicijativi EDWARD, smanjenju smrtnog stradavanja na našim cestama i da barem dan 19. rujna 2018. godine bude dan bez poginulih osoba na cestama u Hrvatskoj. 

 

 



Pisane vijesti