Slatina: Program "Poštujte naše znakove"

 U utorak 23. listopada u vremenu od 10 do 11 sati u Osnovnoj školi Eugena Kumičić u Slatini, Ravnateljstvo policije će u suradnji s partnerima, provesti preventivno-edukativna aktivnost pod nazivom „Poštujte naše znakove“, koja je namijenjena učenicima nižih razreda spomenute škole i Osnovne škole Voćin iz Voćina, ali i senzibilizaciji šire javnosti.

 Provedba aktivnosti „Poštujte naše znakove“  dio je Preventivno-proaktivnog programa, predhodno dogovorenih na sjednici vijeća za prevenciju Općine Voćin i Grada Slatina, koji se provodi na području Virovitičko-podravske županije.

Također, program se provodi sukladno s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa, Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, Virovitičko-podravske županije, s ciljem jačanja osjećaja sigurnosti građana usmjerenih na različite društvene skupine, posebice mlade, te promicanje kulturne tolerancije i nenasilja, kojim se nastoji educirati najmlađe sudionike u prometu, kako je ponašanje koje se temelji na redu, međusobnom uvažavanju i poštivanju prava drugih sa stajališta prometne kulture ujedno predstavlja i prihvaćanje svih onih pozitivnih društvenih vrijednosti koje društvo čini tolerantnijim u smislu poštivanja različitosti. Shodno održavanju spomenutih aktivnosti, pozivamo medije da poprate ovaj događaj.



Pisane vijesti