U Slatini održan Nacionalni preventivni program "Poštujte naše znakove"

 Danas 23. listopada u vremenu od 10 do 11 sati u Osnovnoj školi Eugen Kumičić u Slatini, održana je najavljena preventivno-edukativna aktivnost „Poštujte naše znakove u kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda Osnovne škole Eugen Kumičić i Osnovne škole Voćin iz Voćina sa područnim školama iz Ćeralija i Huma, njih ukupno 120. 

 Kako je i najavljeno provedbu preventivnih aktivnosti „Poštujte naše znakove“, proveli su djelatnici MUP-a, odnosno policijski službenici Mario Salopek i Zlatko Ancić i glumački sastav Hrvatske glazbene mladeži u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije na području Virovitičko-podravske županije, odnosno Općine Voćin i Grada Slatina. 

Cilj provođenja ove akcije bio je jačanje osjećaja sigurnosti građana, kroz provođenje planiranih preventivnih aktivnosti usmjerenih na različite društvene skupine, posebice mlade, a sve to s ciljem promicanja kulture, tolerancije i nenasilja kao i poštivanja pozitivnih pravnih propisa. 

Uprostoru športske dvorane osnovne škole djelatnici iz Slatine „Policija u zajednici“,  postavili su Edukativni postav  na kojima su prikazane  prezentacije„Mali forenzičari“ i „Mi smo vaši policajci“, te  „Opasni predmeti i odgovorno ponašanje“  u režijipolicijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave  virovitičko-podravske. 



Pisane vijesti