Prometni kviz u Pitomači

U srijedu, 6. lipnja, učenike trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, policijski službenici za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Virovitica i Policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, podučavali

U srijedu, 6. lipnja, učenike trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači, policijski službenici za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Virovitica i Policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, podučavali su o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, biciklista i putnika u automobilima, a nakon edukativnog obraćanja su učenici odvozili zadanu relaciju u vožnji spretnosti biciklima na poligonu spretnosti postavljenom na igralištu škole.

Kako bi učenici što bolje shvatili važnost propisanog ponašanja u prometu, nužnost opreza u svakom trenutku i potrebu za zaštitom svi su, nakon što je provjerena tehnička ispravnost bicikala, elemente poligona spretno savladali uz obavezno korištenje biciklističke kacige.

Ekipe razreda su se u četvrtak, 7. lipnja, borile za titulu najbolje u prometnom kvizu Mi u prometu. Nakon pokazanog zavidnog pojedinačnog i timskog znanja, spretnosti, snalažljivosti i umjetničkih dosega u sedam igara na temu sudjelovanja pješaka, biciklista i putnika u prometu, s naglaskom na sudjelovanje djece u prometu, uz burno navijanje prijatelja iz razreda je bodovna tablica pokazala rangiranje ekipa. Svim sudionicima je podijeljen prigodan prometno – edukativni materijal, a najboljim ekipama i prigodne nagrade.



Stranica