Nadzor prometa na prijelazima preko željezničke pruge

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu i događanja prometne nesreće s poginulom osobom prošli tjedan na pružnom prijelazu u Podravskoj ulici u Virovitici policijski službenici Postaje prometne policije su jučer, 5. lipnja od 10 do 14 sati

Zbog nepovoljnog stanja sigurnosti u prometu i događanja prometne nesreće s poginulom osobom prošli tjedan na pružnom prijelazu u Podravskoj ulici u Virovitici  policijski službenici Postaje prometne policije su jučer, 5. lipnja od 10 do 14 sati, proveli akciju pojačanog nadzora prometa na prijelazima ceste preko željezničke pruge.

Izvršenim nadzorom prometa na pružnim prijelazima u Podravskoj ulici u Virovitici i Pivnici Slavonskoj je kod 15 sankcioniranih vozača utvrđeno 16 prekršaja, od kojih 14 prekršaja nepoštivanja odredbi članka 138. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji propisuje da se na prijelazu ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojemu nema uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka sudionici u prometu moraju zaustaviti, te mogu prijeći preko željezničke pruge tek kada se uvjere da prugom ne nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće po tračnicama.

Obzirom na veliko pogoršanje stanja sigurnosti u prometu i smrtno stradavanje 2, te teško ozljeđivanje 8 osoba u mjesecu svibnju na području Policijske uprave virovitičko – podravske policijski službenici će i nadalje pojačano postupati na utvrđivanju i sankcioniranju posebno četiri prekršaja koji su najčešći uzroci najtežeg stradavanja sudionika prometnih nesreća i to upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela.

Na području Policijske uprave virovitičko – podravske se nastavlja s provedbom pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola tijekom ovoga tjedna u sklopu aktivnosti organizacije TISPOL, au noći subota / nedjelja, 9./10. lipnja u vremenu od 22 do 06 sata, na području cijele policijske uprave biti će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.



Stranica