Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača i 2 putnika u osobnim automobilima teško ozlijeđeni i biciklista i putnik u osobnom automobilu

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su 2 vozača i 2 putnika u osobnim automobilima teško ozlijeđeni i biciklista i putnik u osobnom automobilu su lako ozlijeđeni. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 409 prekršaja, od kojih 36 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 171 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 64 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.43 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 47 godina na dionici ceste izvan naselja između Orešca i Gačišta u petak oko 17.20 sati, a najveća brzina kretanja vozila od 134 km/h je utvrđena u subotu oko 11.30 sati u Terezinom Polju, na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 3 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Pojačane mjere i akcije

Dana 06. svibnja 2018. godine od 14 do 22 sata je na području koje pokriva Postaja prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila. Kod 28 sudionika u prometu nad kojima je izvršen nadzor tijekom provedbe akcije je utvrđeno ukupno 56 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 56 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.



Stranica