Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama biciklista teško ozlijeđen i 2 bicikliste i putnik u osobnom automobilu su lako

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 4 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama biciklista teško ozlijeđen i 2 bicikliste i putnik u osobnom automobilu su lako ozlijeđeni. Dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla su uzrokovali prometne nesreće upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

 Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 311 prekršaja, od kojih 34 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 127 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.55 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 52 godine koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Novoj Bukovici u nedjelju oko 13.30 sati, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje je vozač uhićen i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.

Najveća brzina kretanja vozila od 125 km/h je utvrđena u utorak u 13.15 sati u Ulici Ljudevita Gaja u Pitomači na dionici ceste na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.



Stranica