Vidi i klikni

U organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske, od 20. do 23 veljače 2018. godine djelatnici Hrvatskog autokluba provode preventivno edukativne aktivnosti projekta Vidi i klikni kojim su u proteklih nekoliko godina već educirali brojnu djecu o pravilnom ponašanju u prometu u brojnim mjestima diljem Hrvatske i naše županije.

Svakoga dana se održavaju po dvije prezentacije,  i to u utorak. 20. veljače su održane za učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, u srijedu, 21. veljače Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Orahovica, a četvrtak i petak, 22. i 23.  veljače za učenike prvih razreda Osnovne škole Suhopolje i predškolskih skupina Dječjeg vrtića Suhopolje, pa će tako radionicama ovog projekta prisustvovati dvjestotinjak mališana s cijelog područja županije.

Djelatnici HAKa su korištenjem električnog automobila, parkiranih vozila, nogostupa i pješačkog prijelaza, semafora i drugih elemenata u prometu predškolce podučili o sigurnom sudjelovanju u prometu djece pješaka i prijevozu djece u vozilima.

Sudjelovanjem u ovoj interaktivnoj prezentaciji su predškolci i učenici nižih razreda pokazali da su naučili pravila sudjelovanja u prometu i da znaju da se u vozilu treba prevoziti u dječjoj sjedalici na stražnjem sjedalu, a na opasnosti prijevoza bez korištenja sigurnosnog pojasa im je ukazao simpatični krpeni lutak Haki koji je pri sporoj vožnji ostao bez kape, a u malo ozbiljnijoj situaciji ozbiljno nastradao.

No, kroz ovu prezentaciju su mališani, zajedno sa Hakijem, naučili da u prometu treba vidjeti sve što se događa i biti viđen, a u vozilu „kliknuti“ sigurnosnim pojasom prije polaska.

Sudjelovanje u ovom projektu HAKa je prva od prometno – preventivnih aktivnosti usmjerenih prema predškolskim skupinama dječjih vrtića kojima će djelatnici policijske uprave pokušati educirati djecu s područja cijele županije za sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.



Stranica