Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenima je putnik u osobnom automobilu u prometnoj nesreći u Gradini teško ozlijeđen

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 6 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenima je putnik u osobnom automobilu u prometnoj nesreći u Gradini teško ozlijeđen, a vozačica bicikla u Virovitici je lako ozlijeđena. Obje prometne nesreće su se dogodile u petak. Tri su prometne nesreće uzrokovali vozači koji su upravljali pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 299 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 71 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 42 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.23 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina koji je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Orahovici u ponedjeljak u 01,15 sati, dok je najvećom brzinom kretanja od 122 km/h zatečen da upravlja mladi vozač osobnog automobila starosti 23 godinu u Lozanu u petak oko 15.30 sati, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine 70 km/h. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 5 osoba i to 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane. 



Stranica