Preventivna kampanja "manje oružja - manje tragedija"

U sklopu intenziviranja preventivnih aktivnosti, a povodom nadolazećih „Božićnih“ blagdana, te provođenju postojeće akcije „Mir i dobro“, Policijska uprava virovitičko-podravska će s ciljem podizanja stanja sigurnosti građana, sprječavanja  

U sklopu intenziviranja preventivnih aktivnosti, a povodom nadolazećih „Božićnih“ blagdana, te provođenju postojeće akcije „Mir i dobro“, Policijska uprava virovitičko-podravska će s ciljem podizanja stanja sigurnosti građana, sprječavanja stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe oružja i eksplozivnih tvari, provesti preventivnu kampanju „Manje oružja – manje tragedija“ na području Policijskih postaja Virovitica, Slatina, Orahovica i Pitomača, gdje će građani na postavljanim punktovima, moći obratiti policijskim službenicima sa željom vračanja nelegalnog oružja.

Intenzivna provedba Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, započela je 18. prosinca i trajati će do 1. siječnja 2018. godine, a za što kvalitetniju provedbu iste, pripremljeni su promotivni materijali (brošure, letci, plakati, platnene vrećice i majice), koje će policijski službenici dijeliti na postavljenim štandovima.

Policijske postaje će u narednom periodu do 1. siječnja 2018. godine, odrediti datume provođenja ove akcije. 

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:

 Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, odnosno neka posjete štandove s policijskim službenicima gdje će u dogovoru s istima policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu doći na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, te  će oružje ili druga nelegalna sredstva i preuzeti. 

 Građanikoji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.



Stranica