Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama pješak teško ozlijeđen, a vozač bicikla i 5 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama pješak teško ozlijeđen, a vozač bicikla i 5 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni. Tri su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 363 prekršaja, od kojih 42 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 70 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 72 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,70 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 64 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u srijedu oko 10,30 sati u Slatini.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 8. prosinca u vremenu od 15 do 23 sata je na području policijske uprave provedena akcija usmjerena na utvrđivanje i sankcioniranje četiri prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja sudionika prometnih nesreća, odnosno prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. U provedenoj akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 69 prekršaja, od kojih 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

U subotu / nedjelju, 09./10. prosinca od 22 do 06 sati je na području Postaje prometne policije Virovitica provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je ukupno utvrđeno i sankcionirano 20 prekršaja od kojih 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.



Stranica