Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama dijete pješak teško ozlijeđeno i biciklista je lako ozlijeđen. Dvije su prometne nesreće uzrokovali počinitelji 
 

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama dijete pješak teško ozlijeđeno i biciklista je lako ozlijeđen. Dvije su prometne nesreće uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 533 prekršaja, od kojih 58 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 152 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 46 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,78 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 53 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju oko 10,40 sati u Mikleušu.  

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe, po jedna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme zabrane. 

Pojačane mjere i akcije

U petak, 24. studenog 2017. godine od 15 do 23 sata je na području policijske uprave provedena akcija nadzora i zaštite pješaka i biciklista u kojoj je izvršen nadzor 141 sudionika u prometu. Ukupno je u akciji utvrđeno i sankcionirano 77 prekršaja, od kojih 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 52 prekršaja vozača bicikla, 4 prekršaja pješaka i 4 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska pješaka.

U subotu / nedjelju, 25./26. studenog 2017. godine u vremenu od 22 do 06 sati je Postaja prometne policije Virovitica na svom području provela akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji su policijski službenici izvršili nadzor 39 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 9 prekršaja, od kojih 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.



Stranica