Čačinci: Sječanje na hrvatskog branitelja Željka Majora

Jučer, 14. studenoga u Čačincima je održana komemoracija u znak sjećanja na hrvatskog branitelja Željka majora koji je poginuo braneći grad heroj – Vukovar. Kako se njegova žrtva ne bi zaboravila Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, supokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, Općine Čačinci, organizirali su komemoraciju na groblju u Čačincima, gdje su zapalili svijeće kod grobova hrvatskih branitelja Željka Majora i Franje Jusupa.

Željko Major je braneći Vukovar, ranjen a nakon ranjavanja i pada Vukovara u neprijateljske ruke zajedno sa ostalim ranjenicima, odveden iz Vukovarske bolnice na Ovčaru gdje je pogubljen. Franjo Jusup je hrvatski branitelj, koji je tragično stradao u Tenji, također 1991. godine.

Odavanjem pijeteta hrvatskim braniteljima na groblju u Čačincima, kod Spomen obilježja u središtu Čačinaca, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske branitelje, nakon čega je započelo 6. hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara, koje se održava u sklopu projekt „Korak po korak do ostvarenog cilja, hodočašće hrvatskih branitelja stopama Željka Majora“.

Na hodnju dugu 139 kilometara od Čačinaca do Vukovara i u znak sjećanja na žrtve Vukovara, krenulo je četrnaest hrvatskih branitelja, koji će u više etapa i nekoliko dana doći do Vukovara 18. studenoga, odnosno na dan pada Vukovara.

Na Memorijalu Željka Majora nazočili su izaslanik ministra MUP-a i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević sa suradnicima, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, načelnik predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš i Udruge branitelja proizašle iz domovinskog rata.



Stranica